Nieuws

Blijf op de hoogte van onze bezigheden, nieuwe projecten en ontwikkelingen op ICT-gebied die ook voor u belangrijk kunnen zijn.

Verkiezingen Handhaving en Toezicht online

3 okt.

Presentatie van de genomineerde projecten en personen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht

Verkiezingen Handhaving en Toezicht online

De genomineerden voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden gepresenteerd op de congreswebsite van het Landelijk Overleg Milieuhandhaving http://www.lomcongres.nl/verkiezingen/. Het Landelijk Overleg Milieuhandhaving is een nationaal samenwerkingsverband van meer dan 500 overheden die betrokken zijn bij de handhaving van het leefmilieu. Om de handhaving effectief te organiseren en als overheid eenduidig te kunnen optreden initieert het LOM evementementen, zoals de verkiezingenhandhavingentoezicht.nl, en zorgt voor onderlinge afstemming en informatie-uitwisseling via het handhavingsportaal.nl.

De ultieme online nieuwsbrief

2 feb.

Hoe kan een nieuwsbrief u helpen om uw doelen te bereiken? Drie klantvragen met resultaat in beeld.

De ultieme online nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een belangrijk middel om bezoek aan de website vast te houden. Inspanningen om bezoek te werven - bijvoorbeeld via campagnes, Twitter en andere kanalen - renderen pas als ze bijdragen aan een bestand waarmee bezoekers daarna ook direct benaderd kunnen worden. Recentelijk maakten we bij United Knowledge een nieuwsbrief voor drie verschillende organisaties:

  • het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM),
  • Wasko, een organisatie voor kinderopvang,
  • de De Club van Maarssen, het innovatieplatform van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ieder had zijn eigen motivaties, eigen eisen en een eigen kijk op wat belangrijk is en waarom. Hieronder vindt u de vraag en het resultaat voor elk van deze drie organisaties.

Simulatie ketensamenwerking meer dan 250 keer gespeeld

11 jan.

Vandaag op het Zijlstra Centre for Public Control and Governance

Simulatie ketensamenwerking meer dan 250 keer gespeeld

Meer dan 250 gemeenten en stadsdelen leerden aan de hand van een spelsimulatie samenwerken in ketens binnen en buiten de eigen organisatie. De complexiteit van maatschappelijke problemen maakt het voor overheidsorganisaties steeds vaker noodzakelijk om samen te werken tussen overheidsorganisaties. Ketensamenwerking is daarom een veelbesproken onderwerp binnen de overheid. De Ketensimulatie Basisregistraties, die United Knowledge samen met ZenC en Jorrit de Jong advies ontwikkelde, geeft deelnemers gevoel voor een mogelijke ketenaanpak en inzicht in de verwachtingen van partners. Vandaag wordt de Ketensimulatie gespeeld op het Zijlstra Centre for Public Control and Governance.

United Knowledge is WebGUI Contributor of the Year!

13 sep.

Begin september waren wij in de VS om de WebGUI Users Conference te bezoeken. Op de terugweg namen we niet alleen souvenirs mee, maar ook een award! United Knowledge mag zichzelf met trots Contributor of the Year 2010 noemen.

United Knowledge is WebGUI Contributor of the Year!

Wij ontvingen de prijs voor onze bijdragen aan het WebGUI Templates Project. Dit project richt zich op het verbeteren van de templates van WebGUI — dit zijn de onderdelen die bepalen hoe een site eruit ziet — en het vatten van deze verbeteringen in een set van regels. Dit zorgt ervoor dat het maken van een site met het CMS WebGUI eenvoudiger wordt en, minstens zo belangrijk, dat de code voldoet aan alle regels en best practices.

Op initiatief van United Knowledge en onder leiding van Rogier Voogt werkt een kleine groep van Nederlanders, Australiërs en Amerikanen aan het project. De templates die zij maken worden toegevoegd aan de standaard distributie van WebGUI. Het is een open source project, net als het CMS zelf.

Arjan en Rogier namen de award in ontvangst van JT Smith, de directeur van Plain Black en maker van WebGUI. Bij dezen willen we JT nogmaals bedanken en natuurlijk ook de gehele Template Working Group.

Chinese delegatie speelt simulatiespel Setting Standards

8 sep.

In het kader van het EU-Twinning programma

Chinese delegatie speelt simulatiespel Setting Standards

Europa werkt samen met China in onderzoek naar klimaatverandering en energiezekerheid. Standaardisatie speelt in deze technologische en wetenschappelijke samenwerking een belangrijke rol. Tien aankomende voorzitters en secretarissen bezochten maandag 6 september het NEN in Delft. United Knowledge verzorgde daar met het simulatiespel Setting Standards waarin zo'n vaak jarenlang proces in een dag wordt nagespeeld. Deelnemers ontwikkelen in de simulatie een gevoel voor de politieke en economische context waarin dit soort internationale processen zich afspelen. In de evaluatie werd op deze eerste dag onder meer gekeken naar de interactie tussen standaardisatie en innovatie. Op vrijdag zal de simulatie opnieuw worden gespeeld, nadat de deelnemers tussentijds training hebben gehad van zowel het NEN als dr. Henk de Vries van de Erasmus Universiteit.

WebGUI Users Conference 2010

23 aug.

Op 2 en 3 september vindt de WUC plaats in Madison, Wisconsin (VS). Ook dit jaar zal United Knowledge daar weer aanwezig zijn en aan bijdragen.

WebGUI Users Conference 2010

Jaarlijks komt de internationale WebGUI-community bijeen op de WUC, de conferentie voor gebruikers van het Content Management Systeem WebGUI.

Dit jaar zal Arjan Widlak een lezing geven over "Programming Syndication" over de veel voorkomende problemen bij het programmatisch verwerken van RSS-feeds, en de oplossingen voor die problemen. Met andere woorden: hoe maak je robuuste, stabiele toepassingen gebaseerd op RSS?

Daarnaast gaan wij natuurlijk veel andere lezingen volgen, netwerken en inspiratie opdoen voor toekomstige projecten.

Zenc.nl — versie 2.0

11 aug.

United Knowledge werkt niet alleen in diverse projecten samen met Zenc, maar realiseerde ook de website van dit onderzoeks- en adviesbureau. Vanochtend is de vernieuwde versie van Zenc.nl live gegaan.

Zenc.nl — versie 2.0

In versie 2.0 is onder andere de homepagina vernieuwd: nieuws en aankondigingen hebben een prominentere plaats gekregen. Ook de medewerkers zijn nu meer aanwezig op de site; met het nieuwe blog laten zij de bezoeker weten wat er speelt.

De wijzigingen gaan verder dan de structuur van de site: ook de vormgeving is op subtiele wijze aangepast voor een cleane look & feel en een efficiënter gebruik van de ruimte. Bekijk dit alles op de vernieuwde site!

De primeur van ons nieuwe nieuwsbriefsysteem

8 jul.

Namens het LOM verstuurden we vandaag de gepersonaliseerde nieuwsbrief aan degenen die zich ingeschreven hebben voor het congres Handhaven met een Ster.

De primeur van ons nieuwe nieuwsbriefsysteem

303 deelnemers kregen vandaag de LOM Congresnieuwsbrief in hun mailbox. Deze nieuwsbrief werd verstuurd met onze nieuwe nieuwsbrief software. Met deze software kan de redactie geheel zelfstandig nieuwsbrieven aanmaken, testen en versturen. Binnenkort zal ook de algemene LOM Nieuwsbrief op dit systeem overgaan.

Een bijzondere functie is dat de nieuwsbrief gepersonaliseerd is. Dat houdt in dat elke abonnee een unieke nieuwsbrief krijgt! Het LOM gebruikt deze functionaliteit om ervoor te zorgen dat de gegevens van de congresdeelnemers up to date blijven.

Nieuw project: de MediaCalculator

1 jun.

De MediaCalculator vergelijkt de aandacht voor personen, organisaties, bedrijven, merken of evenementen in de media.

Nieuw project: de MediaCalculator

Met de MediaCalculator kan iedereen gemakkelijk de media-aandacht voor specifieke onderwerpen vergelijken. Verschillende onderwerpen en bronnen kunnen vergeleken worden met behulp van grafieken.

Om de MediaCalculator te demonstreren, hebben we op www.mediacalculator.nl een aantal voorbeelden gezet. Het thema is de verkiezingen. Welke politieke leiders krijgen aandacht van de Telegraaf en welke niet? Wie wordt vaker in de media genoemd, Job Cohen of Geert Wilders?

Projectplan Toekomstvisie Albrandswaard

31 mei

Op 1 en 2 juni organiseert United Knowledge als onderdeel van DOK21 een tweedaagse masterclass "Toekomstvisie voor gemeenten" voor de gemeente Albrandswaard. Hierin wordt een plan van aanpak voor het gehele traject gemaakt.

Projectplan Toekomstvisie Albrandswaard

Een toekomstvisie wordt meer en meer een noodzaak voor gemeenten. Enerzijds omdat sinds de nieuwe wet ruimtelijke ordening (NWRO) gemeenten verplicht zijn om een structuurvisie te ontwikkelen. Met een strategische toekomstvisie kan zo'n keuze in een helder kader worden gezet en in relatie met andere beleidsterreinen. Een strategische toekomstvisie kan ook de basis zijn voor een sociale structuurvisie, citymarketing of economische visie.

Eerder organiseerde United Knowledge als onderdeel van DOK21 een masterclass op Neyenrode Business Universiteit.

Volg ons op Twitter!

@UnitedKnowledge